miercuri, 22 ianuarie 2014

RULOURI CU SCORTISOARA SI STAFIDE









INGREDIENTE


-550 g faina
-225 g unt
-1 lingurita sare
-250 ml lapte
- 1 ou
-1 plic drojdie uscata
-1 plic vanilina
-50 g zahar alb
-100 g zahar brun
-canella in praf la placere
-100 g stafide
-zahar pudra pentru adornat
- scortisoara praf 2 lingurite

MODUL DE PREPARARE
Amesteca zaharul alb cu drojdia si sarea.
Pune intr-un castron laptele la temperatura camerei ,adauga oul si bate bine.Adauga untul ce in prealabil ai topit.Bate totul bine ,adauga amestecul ce ai facut prima data (zaharul,drojdia si sarea).Adauga vanilina si adauga putin care putin faina ,batand in continuare .Cand vezi ca nu se mai poate bate ,varsa aluatul pe planseta de lucru si incorporeaza restul de faina .Aluatul o sa devina de textura matasei si moale .Lasa la dospit acoperit cu plastic ,aproximativ 2 ore ,intr-um loc lipsit de curenti de aer .Vezi foto

Dupa ce a dospit ,intinde aluatul cu sucitorul in forma dreptunghiulara,astfel incat sa fie de aproximativ de 60 X35 cm

Cu o pensula ,unge toata suprafata cu unt ce in prealabil ai topit ,presara zaharul brun pe toata suprafata ,asta este la alegere ,eu am pus 100 de g ,tu poti pune mai putin sau mai mult (depinde cum iti place ).Presara scortisoara in praf ,incercand sa o pui uniform pe toata suprafata ,la fel depinde de gust .(eu am pus 2 lingurite).Daca iti place mai mult sau mai putin ,depinde de gust .Presara stafidele ce in prealabil le-ai lasat la inmuiat o jumatate de ora in suc de portocale ,sau apa.
Incepe sa rulezi aluatul ,avand gria sa nu fie nici prea strans dar nici prea "lejer " .Vezi foto

 Taie in rondele de aproximativ 2 -3 cm  si aseaza-le pe o tava ,unde ai pus in prealabil hartie de copt .Pastreaza putina distanta intre ele ,astfel incat sa nu le lipeasca ,cand dospesc si se coc .Vezi foto



Lasa-le acoperite la dospit ,pentru aproximativ 2 ore.Intr-un castron mic,  pune 50 g  de unt topit ,o linguta de zahar brun ,o lingura de lapte si scortisoara praf o jumatate de lingurita .Amesteca totul si unge fiecare rulou in parte inainte de al pune la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 de minute.
Cand s-au racit presara zahar pudra .


POFTA BUNA !!!!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu