luni, 3 martie 2014

CHIFTELE CU MAZARE / ALBONDIGAS CON GUISANTES






INGREDIENTE - pentru 4   persoane

- 1 ceapa
-500 g mazare congelata
-1/2 pahar  de pasta de rosii
-600 g carne tocata mixta ( vita +porc)
-o felie de paine inmuita un lapte
- 1  ou
-sare si piper dupa gust
-100 g branza  parmigiano reggiano ras
-putina nucsoara ( optional )
-putin vin alb

MODUL DE PREPARARE

Intr-un castron pune carnea ,painea inmuiata in lapte,oul ,branza ,sare si piper si nucsoara daca doresti.Amesteca totul bine si formeaza chiftelute (de marimea bilutelor de ping pong ).Trecele prin faina.Vezi foto

Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Adauga chiftelutele si putin vin alb .Cand vinul sa evaporat adauga mazarea ,pasta de rosii si un pahar sau 2  de apa.Lasa totul la fiert la foc moderat ,pana cand vezi ca mazarea este facuta.



POFTA BUNA !!!!!!!!!!!


TRADUCCION EN ESPAÑOL



INGREDIENTES para 4 personas


-- 1 cebolla

-500 G de guisantes congelados

-1 / 2 taza de pasta de tomate

-600 G de carne de triturada mixta (ternera y  cerdo +)

Una rebanada de pan remojada  en leche

- 1 huevo 

Sal y pimienta al gusto

-100 G de queso Parmigiano Reggiano

-nuez moscada (opcional)

-un poco de vino blanco



 METODO DE PREPARACION



En un bol poner la carne, el pan remojado en leche, el huevo, el queso, la sal y la pimienta y la nuez moscada si deseas..Mezcla todo bien y formar albóndigas (aproximadamente del tamaño de pelotas de ping pong). Pasales  por faina.
 Cortar la cebolla y rehogar en un poco de aceite .Añade las albóndigas .y el vino blanco . Cuando el vino se haya evaporado añadir los guisantes, pasta de tomate y un vaso o dos de apaDeja hervir a fuego moderado, hasta que veas que los guisantes estan echos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu