duminică, 23 martie 2014

PAINE IMPLETITA CU BRANZA / PAN TRENZADO CON QUESO






INGREDIENTE


-550 g faina
-250 g lapte
-50 g ulei de masline
-1 lingura zahar
- 1 lingurita de sare
-25 g drojdie proaspata sau daca nu ai 1 pliculet de drojdie uscata
-1 ou

PENTRU UMPLUTURA

- 250 g branza elemental rasa

PENTRU UNS DEASUPRA

-un galbenus de ou cu putin lapte



MODUL DE PREGATIRE

Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighian pune faina,zaharul ,sarea,uleiul ,oul ,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit ,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.
Intinde aluatul cu facaletul ,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.Vezi foto

In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa .Vezi foto

Inchide fasiile ,formand 3 cordoane.Vezi  foto

 Impleteste cele 3 cordoane ,formand astefel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor ,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .Vezi foto

Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 - 25 de minute.Depinde de cuptor.


POFTA BUNA !!!!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu