sâmbătă, 17 mai 2014

CEESECAKE RICOTTA SI CAPSUNI / CEESECAKE RICOTTA Y FRESAS



Aceasta reteta participa la provocarea "Bucatar curajos ".Gazda lunii mai 2014 pentru reteta dulce este
FLORENTINA MITROI  .Ne-a propus o reteta delicioasa .


INGREDIENTE

PENTRU BAZA

-200 g biscuiti
-100 g unt topit
-1lingurita de miere


PENTRU CEESECAKE

-500 g ricotta de vaca
-150 g zahar
-1 plic vanillina
-15 g foi gelatina
-1 lingura lapte
-200 g smantana pentru frisca

PENTRU GLAZURA

-150 g capsuni
-1 lingura de zahar praf vanilat
-cateva picaturi de suc de lamaie

PENTRU DECOR

-cateva capsuni


MOD DE PREGATIRE


1. Se sfarama biscuitii  si se amesteca cu mierea si untul topit.
2.Se pune intr-o tava de rotunda ,cu ajutorul mainilor  .Formand astfel baza pentru ceesecake .
3.Pune tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru 6 -7 minute .Lasa-l sa se raceasca .
4.Intr-un castron mixeaza pentru cateva minute ,ricotta cu zaharul si vanillina.
5.Pune gelatina pentru 5 - 6 minute , intr-un castron cu cateva liguri de apa rece .
6.Intr-o craticioara incalzeste laptele si adauga gelatina,stoarsa de apa.Amesteca `pana cand de dizolva.
7.Adauga gelatina ,compozitiei de ricotta.Si amesteca bine pe bain marie ,cateva minute.
8.Lasa la racit ,amestecand din cand in cand .
9.Bate frisca la rece.Cand crema de ricotta s-a racit ,adauga frisca.Amesteca cu o lingura, cu miscari de jos in sus .
10.Pe baza de tort deja racita ,pune capsunile taiate .Vezi foto


11.Toarna compozitia de ricotta si frisca peste capsuni si las-o la rece pentru 3 -4  ore bune.
12.Pregateste GLAZURA : Mixeaza capsunile cu zaharul si picaturile de suc de lamaie .
13.Toarn-o peste cheesecake .Decoreaz-o cu capsuni .

POFTA BUNA !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu