vineri, 20 iunie 2014

CHIFTELE DE DOVLECEI CU SOS / ALBONDIGAS DE CALABACIN CON SALSA


INGREDIENTE

-1 kg dovlecei
-150 g ricotta
-100 g parmigino reggiano ras
-1 ou
-sare
-piper
-2 -3 linguri pesmet
-4 - 5 foi busuioc

PENTRU SOS

- 1 ceapa mica
- 1 morcov
 - 1 tulpina mica de telina
 - cel putin 1 pahar pasta de rosii sau bulion . ( ramane la alegerea ta ,daca doresti sa pui mai mult )

MOD DE PREPARARE

1.Spala si da prin razatoare dovleceii ( cu tot cu coaja ).
2.Pune dovleceii rasi cu putina sare ,intr-o strecuratoare acoperiti cu o farfurie ,astefel incat sa lase apa din iei .( Aproximativ o jumatate de ora) .
3.Stoarce dovleceii .Adauga ricotta ,oul ,parmigiano reggiano ,pesmetul ,saree si piper dupa gust.Amesteca bine toate ingredientele,pana cand obtii o pasta omogena
4.Formeaza chiftelutele de marimea ce doresti

PREPARA SOSUL

Taie ceapa,morcovul si tulpina de telina ,marunt .Punele la calit,intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline .Adauga pasta de rosii .Aseaza chitelutele si acopera tigaia cu un capac .Lasa totul 10 -15 minute ,sa fiarba la foc mic.Intoarce-le cu grija ,sa nu se desfaca.Cand este aproape gata ,adauga busuiocul taaiat marunt .

Vezi foto

POFTA BUNA !!!!!


TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

-1 kg Calabacín
- 150 g de ricota
-100 G de queso reggiano parmigino
- 1 huevo
-sal
-Pimienta
-2 -3 Cucharadas de pan rallado
-4 - 5 hojas de albahaca

PARA LA SALSA

- 1 cebolla pequeña
- 1 zanahoria
  - 1 pequeño tallo de apio
  - Al menos 1 taza de pasta de tomate  (La cantidad la decides tu )


METODO DE PREPARACION

1.Lava y ralla el calabacin .
2.Pon el  calabacín rallado con sal en un colador cubierto con un plato ,de tal manera ,que deje el agua sobrante.(Alrededor de media hora).
3.. En un bol ,pon el calabacin ,Añadirla ricotta , el huevo, Parmigiano Reggiano, pan rallado, sal y pimienta a gussto .Mezcla  todos los ingredientes hasta obtener una pasta suave
4.Da forma a las albóndigas del tamaño que desee.


PREPARA LA SALSA

Cortar la cebolla, la zanahoria y el apio picado. Pon todo a pochar en una sartén antiadherente con un poco de aceite. Añadir la pasta de tomate. Coloque sobre la salsa las albondigas y tapa .Déjalo 10 a 15 minutos para hervir a fuego pequeño.Dales la vuelta con cuidado,para que no se te rompan .Cand está casi hecho, añadir la albahaca,picada.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu