marți, 12 ianuarie 2016

NAUT CU CURRY - ( CHANA CURRY HOME MADE )


Este o reteta simpla de facut si foarte gustoasa.
Va recomand sa o probati .
Multumesc pentru reteta Chef Darshan Dabral

Ingrediente

250 g naut
1 ceapa taiata marunt
1 1/2 lingurita paprika iute
-3/4 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita curry
frunze de coriandru pentru ornat
1/2 Suc de lamaie
 2.5 - 3 cesti apa
Sare - dupa gust

Pentru sote

- 2 lingurite ulei
 - 3 rosii taiate marunt
- 1 ceapa taiata marunt
 - 2,5 cm Ginger
  -6 catei de Usturoi

Pentru temperat

2 linguri ulei
2 Cuișoare
1 foaie de dafin



Metoda de pregatire

Pune nautul in apa cel putin 8 ore inainte de al pregati
Pune nautul la fiert in oala de presiune cu cele 3 cesti de apa ,pana cand oala fluiera de 5 ori .
Intr-o tigaie pune la calit ceapa ,rosiile ,ghimbirul si usturoiul.Redu totul la o.pasta si pune de o parte
 In oala de presiune unde ai fiert nautul ,pune la calit uleiul ,cuisoarele si foile de dafin ,dupa cateva secunde adauga ceapa si celeste-o cateva minute .Adauga pasta ce ai pregatit mai devreme si toate condimentele in praf ..( coriandru ,curry ,paprica iute )Amesteca bine
Adauga nautul împreună cu apa in care a fiert si fierbe acest amestec sub presiune timp de 1 fluier la foc mediu .Adauga sare dupa gust
Odată ce ați făcut, deschide și se adaugă mai multă apă dacă sosul este prea gros - am adaugat  1 cană si l-am lasat să fiarbă pana separă ulei 5mins.
Cand ajunge consistenta dorita este decoreaza cu frunze de coriandru, suc de lămâie .
Pofta buna !


Note...
Pune apă, conform consistenței dorite pt sos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu