duminică, 17 ianuarie 2016

SALATA CU TON SI FASOLE



Aceasta reteta participa la provocarea " Weeked cu spor " Ianuarie 2016 ,provocarea lansata de Stefania Anastasiu .
Gazda acestei luni este Monica Horoiu 
Din categoriile oferite de Monica ,am ales o salata absolut delicioasa .Reteta original contine ca si ingrediente oua de prepelita ,insa eu nu am gasit .
Multumesc pentru reteta Monica 


Ingrediente

1 conserva ton in suc propriu sau daca nu in ulei vegetal 
1 ceapa alba medie,
5-6  masline negre,
1 conserva de fasole sau daca nu 300 g fasole 
sare, piper,
otet, ulei de masline
1 conserva mica de boabe de porumb fiert 

Mod de pregatire 

Fierbem ouale, le curatam si le taiem in jumatati.
Daca folositi fasole din conserva, doar le scurgeti de apa si le clatiti. La fel de bune sunt insa si fasolele fierte de noi .In acest caz  fierbem fasolele (in doua ape), le scurgem de apa si le clatim.
Desfa conserva de ton, scurge apa sau uleiul
Taie ceapa solzisori.
Intr-un vas pune tonul, fasolele, boabele de porumb ,ceapa si maslinele.
Condimenteaza dupa gust  cu sare si piper.
Adauga o lingurita de otet si 2 linguri ulei de masline.
Amesteca bine si serveste 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu